94.- La conversa C@LCs Cooppel per l'atenció a les persones amb dol per la pèrdua per un ser estimat i altres motius.-
Atenció a tots els dols de la vida.-
La conversa per atenció a les persones en més prioritat amb el dol per la pèrdua d'un ser estimat.-
1.- Finalitat.- Atenció amb escolta activa de persones que necessiten de la conversa que són afectades per la pèrdua d'un ser estimat. També per altres dols de la vida de cada dia.
Entenem per dol el patiment justificat o no de les emocions de por, ràbia i tristesa , així com l'ansietat en la vida de cada dia
2.- Escolta Activa Cooppel.-
Aplicable a l'atenció a les persones per la conversa múltiple i diversa en els seus interessos, necessitats i capacitats que es tenen i que es volen desenvolupar per a la seva superació. De la cooperació pel sentit comunitari en les solucions a les nostres qüestions, problemes i conflictes.
Escolta activa, preguntes, reformulacions i reforç motivador a l'expressió. Observació, anàlisi i interpretació compartida de les dades.
3.- Bases científiques.-
Els dilemes de Kohlberg i el procés del dol de E. Kubler Ross. La Conversa C@LCs i el pla Cooppel de la tesi Cooppel per la Pau. Amb l'ajuda de la Intel·ligència PASS i altres models psicològics com l'Anàlisi Transaccional entre altres com la PNL, EFT, EDMR .
4.- Atenció puntual.-
Converses i compromís de trucades o comunicació digital periòdiques per a dur conversa presencial o telemàtica entre 15 i 45 minuts.
5.- ATENCIÓ.-
És un recurs complementari. No és un recurs alternatiu.- És una atenció de conversa, complementària cal tenir la participació i el coneixement dels professionals de la salut i tenir l'atenció de la psicologia i de la psiquiatria en el cas que fos necessari. I a poder ser s'ha de tenir el suport comunitaria en la cultura del dol.