Translate

dilluns, 22 de gener del 2024

96.- Explicació del pla General Cooppel per la Pau. Gener 2024.

 


Informe General Cooppel per la Pau

           Actualitzat gener 2024

 

Tesi:

Si la nostra ment és com un mòbil “smartphones”  hem de centrar-nos i entrenar la nostra ment en la nostra autoritat, en la nostra llibertat i el seu entrenament humà just i sostenible. Tal com ho fem contribuirem en construir la pau en la ment de les persones, en l’aprendre a aprendre sempre i a tot arreu a favor dels ODS 2030 com a interès local i mundial.

La IA és una oportunitat per a desenvolupar la nostra ment en totes les seves potencialitats i la IA ens ajudarà a tenir una ment disponible, lliure, competent i responsable, que pot ajudar a altres en els Drets Humans i l’ Equitat.

A.- Antecedents.-

1.- Es crea i es desenvolupa entre 2011 fins l’actualitat. Es presenta en públic el 29 d’octubre de 2012 a la sala de Graus del Campus Catalunya de la URV gràcies a Josep Sànchez Cervelló com a degà de Lletres i amb el suport moral del president de Justícia i Pau de Barcelona Arcadi Oliveres. Aquest darrer donà suport al Cooppel com a Federació de Clubs de Famílies a l’Ateneu de Tarragona el dia 22 de maig de 2013 i com a projecte pedagògic inspirat per pedagogs i pedagogues catalanes i en Paulo Freire des de 1976.

En el 2014 es presenta la ponència de la Causa Cooppel per la Pau en el congrés internacional de Madrid de Psicologia Humanista i Anàlisi Transaccional.

https://com.aespat.es/Revista/Revista_ATyPH_71.pdf  Pàgina 553 ss.

En el 2030 tindrem un informe general.

2.- Informe 2022  Congrés Internacional SCP-IEC  Lleida.

3.- Informe valoratiu del Dr. Martí Teixidó sobre el Cooppel

https://cooppelcaminsmartiifranques.blogspot.com/2023/03/43-el-pedagog-i-filosof-inspector.html

4.- Na Nadia Nieto guanya el segon premi del Col·legi Oficial de Pedagogs de Catalunya (COPEC) sobre el seu Treball de Recerca de Final de Grau TRFG (2021-22) de pedagogia que tracta sobre els beneficis del Cooppel. 2023.

 

 

 

B.- Presentació 30-XI-23. Actualitzat 22-I-24.-

Cooppel és la marca personal i de la iniciativa del pedagog terapeuta de formació i professional psicopedagog  Josep Maria Ferran (Tarragona IMPULSA 2022) del pla general sobre estratègies tècniques educatives holístiques relacionals del com construir la pau en la ment de les persones, com desenvolupar des de la iniciativa personal i col·lectiva situacions del DUA en el compromís personal, local i mundial dels ODS 2030. El Cooppel com a valor i principis normatius s’aplica en el com fomentar l’aprendre a aprendre en totes les edats i en la diversitat d’interessos, necessitats i capacitats. I en més concret a les famílies amb menors d’edat.

Tots i totes tenim temps, cal concretar el compromís segons el nostre ikigai (estima, competència, necessitat dels altres, contracte laborat) per a la transformació social.

 

La conversa com a mètode bàsic d’empoderament: conversa personal, parella, trio, quatre o dinàmiques de petits grups en gran grup, actes motivadors en gran grup. Escolta activa amb el suport de la lectura comprensiva significativa

 

Camps d’aplicació en casos concrets i en programa:

Suport a les famílies

-       Educatiu en l’institut Antoni Matí i Franquès. Entorn educatiu de la ciutat. Jornades DIM EDU Global. En marxa el projecte APLICA des del Cooppel

Suport a les persones

-       Lingüístic en el voluntariat  per la llengua CNL

-       Social en aprendre idioma del país en la FEPA i mentoria a extutelat en Kilometre Zero.

-       Converses del dol, amb els avis a residències i centres de dia, aprendre català i castellà oral per Meet

Suport a les associacions i a les federacions on es té una secretaria o vocalia en la junta directa i/o es participa activament.

-       Voluntariat social. FCVS, coordinació territorial i relacional en les entitats socials. CERADAI.

-       Cultural. Ateneu de Tarragona.

-       Associatiu en investigació i estudis: Centre d’estudis del Priorat (CeP), Asociación Española de Psicologia Análisis Transaccional (AESPAT)

-       Veïnal: Federació veïnal Segle XXI de Tarragona i AAVV Verge del Carme. Secretaria de comunicació i mediació. Col·laboració jornades de mediació de Tarragona i amb l’IMSS.amb ponència sobre la transmediació social i el paper de la mediació professional.

https://agendaanims.blogspot.com/2023/11/215-ferran-exposa-lestudi-de-la.html

-       Iniciatives comunicatives: “Priorem Priorat” a ràdio Falset. Programa mensual de ràdio, en el 2023 celebrarem el XVè aniversari.

-       Jornades DIM EDU Global. Participem en presencial a Tarragona i en les de fora de forma telemàtica amb un taller sobre el Cooppel.

-       APLICA (SCP-IEC)

-       CERADAI. Causa Cooppel per la Pau: actes de promoció social i cultural per pobles i per ciutats. Properament a Cabacés, Ulldemolins i l’Aleixar.

-       Fem visites mensuals a centres de dia i a residències assistides per a donar conversa a les persones grans o necessitades.

-       Donem suport d’entrenament en oratòria per a professorat en els seus reptes de promoció, oposicions i millora de les situacions d’aprenentatge.

 

 

 

Suport a les persones, parelles i grups en l’apostolat a Vida Creixent, al CPM i al C@LCs en la conversa espiritual.