146.- COMPLET.- SiS EiNES, LA PIRÀMIDE I ELS JOCS COOPPEL.- Estratègies d'Investigació-Acció Cooppel de valoració i orientació en la presa de decisions.-

 


MODEL COMPLET 

SiS EiNES Cooppel

Estratègies d'Investigació en la Identificació Neurosensorial en les Narratives de l'Entrenament Empoderador Situacional de la pràctica Cooppel.-

Les principals estratègies de rols d'identitat amb jocs amb tàctiques i operacions. Hi han de dues classes unes d'entrenament i l'altra d'avaluació.

Què volem dir:

NTS: Neuromòbil Trans Sensorial de la Ment. Facultat mental de funcionament.

3NTS: Entrenament de les estratègies d'empoderament de les narratives Trans Sensoneuronals. Entrenament universal.

S3NTS. Sensibilitat i consciència del valor pràctic del 3NTS i de l'actiu mòbil de la NTS. Paradigma motor de tendències com la sinodalitat a l'església catòlica o el feminisme occidental, etc.igualtat, salut mental, etc.


- Dues principals estratègies una d'avaluar aprenent i l'altra d'entrenament dels jocs d'entrenament 3NTS.- EN CONSTRUCCIÓ


A.- Aprenem avaluant:

- Sis principals estratègies de jocs avaluatius i valoratius de criteris i indicadors de la 3NTS:

1.- APuNTS.- Apunts com a producció de l'us de la NTS.-

S'explica que ès la pràctica Cooppel com a tractament del record, es prega que recullin apunts en un full on el seu nom es destaca per saber com es diu en la conversa o en les intervencions. Es comparà els apunts en el full i els apunts en la pissarra, la creació o aportació pròpia de l'alumnat en els seus apunts, criteris de claredat, missatge complet, intel·ligibilitat, coherència, aportació creativa. Quan es torna al cap d'un temps els apunts es destaca el número de contacte what's per a escriure i l'oferta de possibilitats de tallers de consultes, tasts i càpsules com del suport motivacional.

Ara, en el curs 2024-25 es fa a hora de tutoria a l'ESO

2.- RàDIORAL.- Donació de veus per al laboratori dels aprenentatges Cooppel (L@B Cooppel) o per al programa de ràdio Priorem Priorat. Pot ser Lectura, Lectura Comprensiva i Oratòria.

En els tallers extraescolars INS Cooppel (INS Qx)

3.- Videoclips Cooppel Audiovisual CLiPS, Seleccionar Clips per al Laboratori interpretador  per a la Producció Sensorineuronal. Sobre situacions explicatives com s'aplica el tractament TR@NS de la pràctica Cooppel.

4.- Fotografies FoTS: Fotografies organitzadores de situacions TR@NS. Recollida de rpoves de situacions o de produccions.

5.- TeSTS. Són tests, itemps o tasts per a entendre la situació TR@NS.

Són tests que ens indica com funciona la ment. La recerca es fa a l'hora de l'INS QX.

1.- Carpeta o dossier.

2.- Estudi. Lectura comprensiva fent preguntes i cercant respostes. Elaboració d'un esquema, resum, croquis, mapa conceptual, mapa mental o mapa decisori.

3.- Activitats escolars per casa. Exercicis, problemes o qüestionaris. Lectura comprensiva, execució i comprovació.

  Els treballs en equip com el treballs que ho sap fer sol, es fan a casa o en espais externs. Si els treballs en equip es fan amb el clima de treball, amb respecte a l'ambient auditiu en la comunicació oral i s'aprenen i apliquen les tècniques del treball cooperatiu segons Pere Pujolàs es poden dur a terme dins de la Biblioteca assistida Cooppel o a la Biblioteca del centre. 

  6.- Tasques T@STS així com C@PSULES referencials com mostres de OR@TÒRIA i situacions d'Animació i de Suport Motivacional.

7.- Activitats lliures amb finalitat d'enriquir la pràctica Cooppel.


B.- Entrenament de la pràctica Cooppel en jocs.-

https://dinament.blogspot.com/2025/02/140-practicament-ja-tenim-el-disseny.html

Ús de les metàfores, les al·legories, els acròstics, les sigles i els acrònims.

Tres Principis POL+VO+RA

- Recordem millor en propostes d'orientació lúdica mental (POL)

- Recordem millor si fem funcionar els dos hemisferis cerebrals amb l'enginy de la lògica de les estratègies algorítmiques del pensament en els processos emocionals i/o lògics segons el codi o codificació F3RR@N,  amb els jocs mentals F3R, R@N,  GR@Mat en cinc nivells de la base a la punt de la piràmide Ferran. Voluntat organitzativa mental (VO)

- Relacional afectiva (RA)

Comencem per la base:

1.- Sensorineuronal mòbil.- Nivell neurosensorial

FiLMS: Funció intel·lectual Límits Mentals Sensacionals: Formes, funcions, finalitats, impulsors, límits dels mapes de la ment (factuals,algorítmics, narratius) i sentiments (emocions i guions AT). Impressió, percepció, apreciació... cap de corda (comportament mental i comportament observable). 

TP.PASS.- La ment funciona com un mòbil smartfhone: 

Codis FiLMS: (1,2,3) Codis FVR, (4) Autoritat o direcció mental, (5) Sentiments o qualitat, 

Fase de la Concentració en les Ones cerebrals pel Silenci Mental (CO). Concentració i observació.

Aprenem a fer preguntes. Inici de la conversa amb l'entrada informativa, intrapersonal i interpersonal.

2.- Cognitiu.- 

Fase Operativa piagetana dels Processos (OP)

Processos cognitius:

C@MPS: Cognició algorítmica mental per processos sensorineuronals (MPS). Coneixements= Aliments. Des de la caça, (1) caçar coneixements (C), (2) Associar-los i trobar famílies (@), (3) Minar en el neurorecord (aigua, sal, or,...), (4) Pescar i (5) Sembrar.  

Cicle de l'aprenentatge: 

Nevera (memòria i record mental + informació externa), cuina (comprensió, tractament del record i de la informació), plat (presentació lúdica algorítmica amb el treball),  menjar (tasques de representació mental), rumiar (doble representació i ensenyar), fer la digestió, comprovar energia, continguts, competències i eliminar residus. 

Construcció d'algoritmes MPS, els jocs mentals GR@MAT o millor dit algoritmes gramaticals combinats amb matemàtiques.

Aprenentatge de preguntes intrapersonals

3.- Relacions personals.-

RELAC. Relacions personals i interpersonals en els criteris Educatius, de la Lògica, de l' Ambient motivant i de la Comunicació positiva.

Metàfores: 

Relació bipolar transversal de deixar fer o de sobreprotecció, com ens relacionem en la família, en l'escola, etc.

1.- (R) Recursos sos de llocs.- Hospital, presó o cementiri. Limiten les emocions de por, ràbia, tristesa. Absència o dificultats de sincronia de l'alegria i l'estima o afecte. Aïllament per malaltia, ràbia a l'exterior a casa més seguretat, els de fora tenen por i els de dins no tenen cap motivació ni interès. Por, ràbia i tristesa.

2.- (E) Edifici de parets.- Castell. Limitació mental de la por, a dins dona més seguretat, refugi i en defensiva. Por i ràbia defensiva.

3.- (L) Luxe.- Palau. Limitació mental de l'alegria, exhibició, categoria de la relació, voluntat de luxe.

4.- (A) Arxius útils.- Biblioteca o museu. Col·leccionisme, exhibició, prestam o donació, emocions i sentiments més equilibrats

5.- (C) Colònies i/o clubs Cooppel. Equilibri i cooperació. Llar aprenentatge i educativa.

Aprenentatge de preguntes interpersonals

4.- Creacions personals i col·lectives. Actius creatius davant el tractament del record en:

Nc,S, IL, E, NCiS
(1) Narratives i comentals, (2) Salut, (3) Identificar dianes i implicació en els llenguatges, (4) experiència personal compartida, (5) novel·la NCiS (escriure, compartir i millorar).

Creacions orals (oratòria), gràfica i literària.

Jocs Cooppel: cooperació en els processos PEL:

- Jocs de Consultactiva INA+IDA= BER. Es parteix de la consulta i com construim el blanc de l'estel del record. A la meta es canta "esmenal"
- Jocs 3ROLS (2012) =   XULS + tres persones jugadores. En rols d'orientació lúdica seqencial Creació de materials i de jocs de taula i de tauler. Amb Tauler Cooppel 3ROLS. A la meta es canta "cooppel". Exemples Jocs DAI (1990), TOP (1989), APCIISE (1996).
- Jocs RECORD@L: llenguatge i lògica del record. Ús de les formes i del processos algorímics en el record. A la meta es canta "cordal"
- Jocs GR@MAT: de càlcul mental de la gramàtica en combinació amb la matemàtica. A la meta és canta "gram".
- Jocs M@T: de càlcul mental matemàtic, algorítmia i transcripció narrativa. A la meta es canta "mat".

Aprenentatge creatiu de preguntes 

PUNTA DE LA PIRÀMIDE

5.- Estil de vida.-

ESTiL: Estil de Supervivència, de les Tecnologies i de la Logística en la vida. El paper en els estils de vida de la IA. Tenim cinc factors d'estil:

PUNTA FINAL 

1.- (E) Esperit.- Col·laboració o creació de rol Cooppel. Fruit dels jocs d'identitat, rols i estratègia (IRES). Disponibilitat limitada.

2.- (S) Sentit vital. Tendència, vocació i identitat basat en la piràmide de Robert Dilts. Ikigai. Piràmide de L. Kohlberg. Preguntes clau: Qui soc? Com soc? Quan soc? Què soc?

3.- (T) Tasques. Factors PART: pragmaticitat, acció, reflexió, teoria

4.- (i) iniciatives.- Factors CAPS: control, anàlisi, promoció, sostenibilitat.

 5.- (L) Lúdic. Jocs Cooppel: amb els valores disponibilitat cooperativa coherent, autèntica, lleial, competent, senzillesa. Lectura comprensiva i oratòria. Jocs d'identitat, rols i estratègia (IRES)

          BASE DE LA PUNTA DE LA PIRÀMIDE 

Aprenentatge de principis i de narrativa del sentit de la vida.


Resum de la Piràmide del Record de Ferran:

Base: 1.- Observar i gestionar les formes mentals (FVR+A+S) en concentració de les ones (CO) cerebrals. , 

Estructura: 2.- Operativa de processos (OP) C@MPS, 3.- Relacional intrapersonal i interpersonal en processos emocionals lògics (PEL) 4. Creacions RECORD@L: orals i escrites: Llenguatge i lògica algorítmica i narrativa 

Punta: 5.- Estil de vida : LiTSE (d' ESTiL)


E.- En marxa:
          AIXÒ de la Investigació Cooppel.- 

"Això" En memòria al mot singular del meu poble.

Arxius Investigació per (X) l'Observació oberta Qx.             

X: ICS  Investigació Creativa Sensoneuronal de la Intel·ligència Creativa Solidària.

Objectiu:

Recopilar les formes i els seus algoritmes  del llenguatge del Record (Record@l) en la resolució de dianes d'aprenentatge detectades dins del pla Cooppel i l'aplicació del codi mental F3RR@N.- A la fi de proposar estratègies lúdiques efectives d'aprenentatge per a trobar un equilibri positiu entre la Intel·ligència Natural (IN) i la Intel·ligència Artificial (IA).

Relació de l'AIXÒ de la Investigació Cooppel.- 12 apartats

1.- Maleta INS Cooppel de la gestió del programa

2.- Carpeta sobre els apunts presos a l'hora de tutoria en la meva  visita a les aules

3.- Codi vermell o bloc petit del Codi F3RR@N

4.- Arxiu digital Això de les consultes: fotos, videoclips i veus.

5.- Carpeta de consultes fetes i tractament TR@NS

6.- Bloc de paper sobre persones: casos i organització de les persones i notes

7.- Bloc marró de mentoria social: Yha i Ali

8.- Bloc de casos de mentoria social i lingüística, metodologia per persona i anècdotes.

9.- Bloc de Vol Cat CpNL de tres persones dels dimarts al matí i una persona els dimecres a la tarda

10.- Bloc de recollida de trucs matemàtics per a mostrar-los per aprendre.

11.- Conjunt de blocs digitals Blogspot

12.- Dos blocs en paper sobre la síntesi de la tesi postulant Cooppel (Record) per la Pau







Valoració i orientació en la presa de decisions en el suport motivacional de la pràctica Cooppel

Observació, anàlisi de dades i interpretació en les intervencions immediates i mediates (OaSIS)



Entrades populars