112.- Volem celebrar el dia Internacional de la Pedagogia.-

 


Nosaltres la Causa Cooppel per la Pau celebrem el dia anual de la pedagogia el dia 12 de desembre des de 2012, uns anys hem dut un acte a l'IMET, un altra a l'Antiga Audiència i la resta a l'Ateneu de Tarragona.

És el Dia Anual Local Tarragoní (DALT) de la pràctica Cooppel que és una tasca emmarcada en la pedagogia IMPULSA i en les ciències de l'educació innovadores:

- Impliquem la família

- L'aprenentatge és competencial i de l'entorn educatiu

- Es fonamenta en el joc estratègic i de rols

- I es resolutiu, preventiu i restauratiu, amb cost zero euros

- Es centra en jocs mentals, amb el suport del cos i en implicació a l'entorn en jocs de taula i de tauler.

- Aprenentatge cap a l'autonomia i de la vida, per a tota la vida.

- Donem suport a estudiants de pedagogia i a mestres.

És un dia per a donar a conèixer les pràctiques Cooppel a arreu i per animar a la seva pràctica per a construir la pau en la ment de les persones.

Enguany volem fer molt més ressó, ja estem preparats per a la seva difusió a arreu.


Segons CHAT GPT no tenim cap dia internacional de la pedagogia.


Dia Internacional de la Pedagogia

El Dia Internacional de la Pedagogia no és una celebració establerta oficialment a nivell mundial com ho són altres dies internacionals reconeguts per les Nacions Unides o altres organismes internacionals. No obstant això, en alguns països i regions, s'organitzen esdeveniments i activitats per reconèixer la importància de la pedagogia i la tasca dels educadors.

Alguns països celebren dies nacionals dedicats als mestres o a l'educació, com ara:

  1. Dia Mundial dels Docents: Celebrat el 5 d'octubre, aquest dia és reconegut per la UNESCO i l'Organització Internacional del Treball (OIT) per commemorar l'adopció de la Recomanació de la OIT/UNESCO de 1966 relativa a la situació del personal docent. És una data clau per reconèixer la contribució dels mestres a l'educació i al desenvolupament de les societats.

  2. Dies Nacionals dels Mestres: Diversos països tenen el seu propi dia per celebrar i reconèixer els mestres. Per exemple, a Espanya, el Dia del Mestre es celebra el 27 de novembre en honor a San José de Calasanz, considerat el patró dels mestres.

Tot i que no hi ha un Dia Internacional de la Pedagogia específicament establert, la importància de la pedagogia i el treball dels educadors és reconeguda i celebrada en diverses formes arreu del món. Si tens un context o país específic en ment, puc proporcionar més informació detallada sobre com es reconeix la pedagogia en aquest lloc concret.

Dia internacional de la pedagogia a Catalunya
A Catalunya, no hi ha un "Dia Internacional de la Pedagogia" oficialment reconegut. No obstant això, hi ha diversos dies i esdeveniments dedicats a l'educació i als mestres que es poden considerar rellevants per a la pedagogia. Un dels dies més destacats és el Dia del Mestre, celebrat el 27 de novembre en honor a Sant Josep de Calassanç, patró dels mestres.

A més, el Dia Mundial dels Docents, celebrat el 5 d'octubre, també es reconeix a Catalunya i és una oportunitat per celebrar i reconèixer la tasca dels educadors i la importància de la pedagogia.

Durant aquests dies, es poden organitzar activitats especials a les escoles, conferències, tallers i altres esdeveniments per destacar la importància de l'educació i la pedagogia.

Si hi ha alguna iniciativa o esdeveniment específic dedicat a la pedagogia que s'hagi organitzat recentment a Catalunya, seria una iniciativa local i no un dia reconegut a nivell internacional.




Entrades populars